donderdag, oktober 19, 2006

Journler 2.0.2

In de categorie meest onbekende maar toch schitterende applicaties voor Mac vinden we op nummer 1 Journler.
Het is een applicatie om informatie, welke dan ook op te slaan in een dagboeksysteem.
journler
Het is een tool voor de denkers onder ons, of mensen die met veel informatie moeten omgaan(een doorsnee Apple gebruiker).
Zo kunnen aspirant schrijvers snel een nieuw post openen, zonder al te veel vragen die gesteld worden, je klikt nieuw, en er staat een venster ter je beschikking, je kan alles wat je denkt, of voelt (voor de gevoelige artiesten onder ons) gewoon typen, geen irritante spelcheck, geen vragen, hier of daar. Je doet je ding en straks praten we wel.

Het ding is uiterest gebruiksvriendelijk en en het omvat naast een dairy/tekst editor ook nog een hele reeks andere features.
Het is namelijk samengesmolten met de iLife applicaties van Apple, zo kan men zonder moeite een link naar een liedje importeren in een post, je lijst verschijnt in een klein hoekje van journler net als in Garageband, als die post een bepaald lied vraagt.
Ook kan men zonder problemen een filmpje opnemen voor de mensen met een iSight (bij de MacBook en MacBook Pro ingebouwd) en die meteen importeren.
Een foto toevoegen? een klik op de entry mode en je bent kan meteen je hele bibliotheek zien.

Naast die fancy features zijn er natuurlijk ook een hele hoop echt funtionele knoppen, je kan bijvoorbeeld het standaardopmaakpallet activeren in een klik, je kan exporteren naar iWeb, Mail, en nog vele andere exporteren alsook naar andere formaten (pdf, txt,...)

Ook de lay-out van het programma is uiterst "iLife" gericht, er is net als in iTunes een Source, waar je met mappen kan werken om je postjes op te slaan, maar binnen je post kan je ook een categorie opgeven, alsook enkele "keywords". Dat kan het zoeken later naar een bepaald artikel aanzienlijk vergemakkelijken.

Het is een schitterende gratis app. voor de mac die volledig ontworpen is door Philip Dow.

De versie die ik beschreven heb is versie 2.0.2, wat ten pers gaan de meest recente versie is van deze dagelijks gebruikte mac-app.

glenndavid

Tags: tags: , , , ,