zaterdag, oktober 21, 2006

Eerste blikken op Microsoft's ZUNE


Hallo,
onlangs is er een bezoek geweest aan de Microsoft Campus en is er meer informatie losgekomen over de Zune. Het apparaat weegt iets meer dan de laatste generatie iPod Video. Het omhulsel is gemaakt van glasachtig materiaal terwijl de rest van de mediaspeler gemaakt is van een soort rubber. Als je de Zune aanzet kom je op het beginscherm waar ook meteen de functies van de Zune worden weergegeven. Namelijk: Muziek, video, radio, community en instellingen. Als je bv. muziek selecteerd kom je zoals bij de iPod terecht bij een submenu waar je bv. artiesten, albums enzovoort kan selecteren. Bij de muziek zal er ook albumart zitten, dat zijn de covers van de cd's.
De huidige afspeelpositie wordt aangeduid met een wit puntje, voorzien van aura op een witte lijn.
Video's worden ook perfect en zonder haperingen afgespeeld. En de kwaliteit van de video's is ook zeer goed en zeer helder dankzij het prachtige scherm van de Zune. Ook foto's kan de Zune op verschillende manieren weergeven net zoals de iPod.
Via de community button kan je muziek, afspeellijsten of foto's selecteren en deze in enkele seconden doorsturen naar een andere Zune. Nadeel is wel dat er op die muziek dan wel een three day or three-listen'-licentie word gezet. Maar toch een sterk punt qua communicatie. Om muziek op je Zune te zetten heb je speciale sofware nodig die meegeleverd word met de Zune zelf. Je kan ook de muziek die je aangekocht hebt via Xbox-live op je Zune zetten. Hiermee trekt Microsoft hun productenlijn door in euhm, dezelfde lijn hé.
Wat er ook gebeurd met de Zune, het is een mooi apparaat dat kans maakt tegen de concurrentie met de iPod. Al staat Microsoft wel 5 jaar achter op dit gebied.

Greetz,
The VendeTTa Lord